Tippek és trükkök a profi otthoni fejlesztéshez

Különféleképpen kell felújítani házát? Vagy egy kibővítésen gondolkodik, például egy teraszon? Ha igen, ez a cikk sok hasznos tippet tartalmaz, amelyek választ adhatnak néhány kérdésére, és elindulhat a megfelelő irányba egy sikeres lakásfelújítási projekt felé.

Ha régebbi otthona van, előfordulhat, hogy a jelenleg telepített szőnyegek alatt keményfa padló található. Az 1950-es évek előtt sok otthonnak keményfát kellett az aljzataként használni. Ez azt jelenti, hogy ezekben a padlólapokban arany lehet. Lehet, hogy némi utánfényezésre van szükségük, de ha nem kell fizetni a telepítésért, az óriási pénzt takarít meg.

Mielőtt elkötelezi magát egy új festési szín mellett otthona külsején, töltsön egy kis időt azzal, hogy autózzon, és nézze meg azokat az otthonokat, amelyek megjelenése és színvilága tetszik. A festékforgácsokat túl nehéz elképzelni, így ha személyesen látja, jobb döntést hozhat.

Ha fatüzelésű kályhával fűt, a füst miatt a falak piszkossá válnak, és gyakrabban kell átfestenie, mint ha kemencével fűt. Újrafestéskor érdemes nedves szivaccsal letörölni a falakat és a mennyezetet, hogy a lehető legtöbb kormot eltávolítsa az új festékréteg felhordása előtt.

Virágzó pázsitot és növényeket szeretne az udvarán. Ennek egyik legjobb módja, ha ősszel, az első fagyok előtt trágyázzuk meg őket. Ez lendületet ad nekik, amikor tavasszal újra növekedni kezdenek. Ez az extra etetés meghozza a jutalmakat a következő nyáron.

Ne szégyellje szakembert hívni. Kifizetődő lehet, ha tudja, hogy saját maga végezte el az összes otthoni javítást. Ez a büszkeség azonban meredek árcédulával járhat. Néha a legjobb, ha feladja magát, és csak hív egy ezermestert. A helyzettől függően előfordulhat, hogy gyorsabban és kevesebb pénzért meg tudják csinálni, mint te.

Telepítsen egy lusta Susant ezekbe a furcsa sarokszekrényekbe. Nehéz lehet az általuk biztosított tárhely megfelelő kihasználása, ha kézre-térdelve kell megkeresni a hátsó sarkokban lévő tárgyakat. A lusta Susan lehetővé teszi, hogy minden alkalommal könnyen elérje tárgyait.

Némi használat után a konyhabútorok elveszíthetik fényüket. Autóviasz használatával fényesítheti a konyhabútort. Bőségesen vigyen fel autóviaszt egy törölközőre, és körkörös mozdulatokkal törölje le a szekrényeket. Így a szekrényei újnak és fényesnek tűnhetnek.

Ha lakásfelújításról van szó, bízza a nagy munkákat a szakemberekre. Előfordulhat, hogy túl sok kiadással, pénzbírsággal és foltvarrással járhat, ha többet próbál tenni, mint amennyire valójában képes. A szakemberek ismerik az engedélyekkel és előírásokkal kapcsolatos csínját-bínját. Ezenkívül szerződést kötnek velük, így ők lesznek azok, akik veszítenek, ha a projekt a vártnál tovább tart, vagy többe kerül.

Mielőtt elkezdené a következő lakásfelújítási projektet, szánjon időt otthona jelenlegi állapotának felmérésére. Ha végigsétál a lakóhelyen, és kitalálja, milyen projektekre van szükség, az segít megtervezni az idejét, és hatékonyabban végezheti munkáját. Minden olyan projekt, amelyre nincs azonnal szükség, elmenthető egy későbbi időpontra.

Egy lakásfelújítási projekt szórakoztató lehet, de nagyon praktikus is lehet. A ház gondozását komolyan kell venni, és a régebbi, elhasználódott részek felújítása jelentős változást hozhat, ha magasabb áron kívánja eladni. Ezekkel a tippekkel időt és pénzt takaríthat meg, és meghozhatja otthona számára a legjobb döntést.

Copyright Szonyegtisztito