Tippek a jármű karbantartásához és javításához


Ha saját maga is javíthatná a televíziót vagy a számítógépet anélkül, hogy azt egy javítási szakemberhez vitte volna, akkor tenné? Természetesen időt és pénzt takarít meg! Ugyanez vonatkozik az autóra. Olvassa el ezt a cikket az egyszerű automatikus javítás megtanulására vonatkozó tippekért, hogy megmentse magát a fejfájás.

Az autóban a légkondicionálás ellenőrzése és javítása meglehetősen összetett. Ha ellenőrizni vagy rögzíteni kell, keresse meg a légkondicionáló tanúsítvánnyal rendelkező szerelőt. A légkondicionáláshoz használt gáz potenciálisan veszélyes, és ez a rendszer sokkal összetettebb, mint a jármű más részei.

Automatikus javítóműhely keresésekor válasszon egyet, amely a márkájú járműre specializálódott. Bár valószínűleg számos megbízható üzlet van a környéken, az autóval szakosodott emberrel való utazás valószínűbb, hogy a technikus tudja, mit csinál. Valószínűleg sok alkatrészük lesz az autójához.

Ha úgy tűnik, hogy a jármű szivárgó folyadékokról van szó, akkor kezdje meg a tömítések és tömítések cseréjét. A szivárgás leggyakoribb területe az, ahol a különböző részek összekapcsolódnak. Előfordulhat, hogy nem szükséges drága javítás, ha a szivárgás az egyik könnyen cserélhető területből származik. Ha a szivárgás a csere után is folytatódik, akkor nagyobb a szivárgása.

Ha további információra van szüksége egy szerelőről vagy egy garázsról, forduljon a helyi Better Business Bureau-hoz. Ha valamilyen panasz érkezett ellenük, a Better Business Bureau elmondja. Kérdezd meg a barátaidat és a családodat arról a különböző mechanikáról, akikkel a múltban foglalkoztak, hogy néhány ajánlást kapj.

Ha saját javításokat végez egy autó alatt, és felemeli a levegőben, győződjön meg róla, hogy a használt emelőszerkezet biztonságos. Soha ne emeljünk olyan autót, amely nem sík felületen vagy szilárd felületen van. Mindig a megfelelő helyzetben lévő jackstandokat használjon, és soha ne hagyatkozzon kizárólag az aljzatra, hogy tartsa az autót a földről.

Az Automotive Service Excellence logó egy jele annak, hogy talált egy jó szerelőt. A mechanikának sikeresen el kell végeznie a vizsgát, és kitűnő rekordot kell tartania a logó megkapására. Nem minden jó mechanika kap ilyen tanúsítványt, de meg kell próbálnod megtalálni az ASE tanúsítvánnyal rendelkező szerelőt.

Soha ne hagyja figyelmen kívül a szélvédő törlőlapátjait. Cserélje ki őket, ha nem tisztítja meg jól a szélvédőt. A lapátokat évente vagy még gyakrabban kell kicserélni, mint az esős régiókban.

Ne hagyja figyelmen kívül a kis bosszantó hangokat vagy problémákat. Ezek az apró bosszúságok, mint például a zajos fékek, általában olcsóak. Ha azonban figyelmen kívül hagyják, általában sokkal nagyobb problémákhoz és drága javításokhoz vezethetnek. A kopott fékbetétek cseréje most sokkal olcsóbb, mint a párnák, a rotorok, a fékvezetékek és a féknyeregek cseréje.

Amint azt a cikk elején elmondtuk, a saját dolgok javításának megismerése hosszú távon sokkal könnyebbé teszi az életet. A pénz megtakarításán túl büszke lehet arra, hogy maga is rögzíti autóját. Emlékezzünk a cikkben található tippekre, így az automatikus javításra akkor van szükség, amikor szükség van rá!

Copyright Szonyegtisztito