A legjobb trükkök megtekintéséhez olvassa el ezt az ékszercikket

Az ékszerek a személyes dekoráció egyik legrégibb formája, ám a mai napig változatlanul fejlődik. A jó ékszerek kiválasztása és gondozása nem csupán ízlés kérdése; kis ismereteket igényel a területre vonatkozó speciális aggályokról. Íme néhány tipp az ékszerek kihasználásához:

Ékszervásárláskor győződjön meg róla, hogy az ékszerészének felteszi a „helyes” kérdéseket az árukkal kapcsolatban. Meg kell vitatnia a gyémántminőségeket. Azt is meg kell kérdeznie, ki a osztályosok a darabjaikból. Tudja meg, mi az iskolai végzettségük és tapasztalataik, és nézze meg, milyen garanciák állnak az adott évfolyamra.

Keressen olyan ékszerüzleteket, amelyek az Amerikai Gemológiai Intézet vagy a GIA akkreditált tagjai, valamint az Amerikai Ékszerészek. Biztosítják a legjobb minőséget a legalacsonyabb áron az ilyen tanúsítással rendelkező üzletekben. Megtalálja ezeket a tanúsításokat, amelyek a legtöbb nagy lánc típusú ruhában vannak.

Az ékszerek online értékesítésekor arra törekednie kell, hogy minél több változtatást kínáljon. Lehet, hogy az ügyfél szeret egy bizonyos darabot, ám kilenc hüvelyk hosszú, ahelyett, hogy nyolc hüvelykre vágyakozik. Ha nem módosítja a darabot, elveszítheti az ügyfelet. Ezért előrelátással kell rendelkeznie a tervezési szakaszban annak érdekében, hogy ügyfelei elszálljanak.

A gyémánt ékszerek gondozásához szükséged van egy baba fogkefére, ammóniára, vízre és egy puha kendőre. Áztassa ékszereit egy kevés ammóniával, vízzel keverve, majd lágyan dörzsölje le a fogkefével. Ez segít eltávolítani az összes felépülő szennyeződést. Ezután öblítse le vízzel és szárítsa meg a ruhával. Ezután úgy tűnik, mint új.

A gyémánt különféle vágásainak megértése megkönnyíti ékszervásárlását. A gyémánt vágása a gyémánt tényleges vágására utal, nem pedig a gyémánt alakjára. A kivágás rendkívül fontos gyémánt ékszervásárláskor, mivel meghatározza az elemhez tartozó ragyogást és a teljes szikra tényezőt.

Az ékszerek gondozásakor ügyeljen arra, hogy tisztításkor csak enyhe tisztítószereket használjon. Ez biztosítja, hogy ne veszélyeztesse ékszerek szerkezeti integritását, és ne okozzon további felületi károkat, például elszíneződést. Ha kétségei vannak, vásárláskor keressen ékszerbiztos tisztítószereket.

Ha szennyeződést szenved az ékszer minden apró részén, akkor ezeket nagyon nehéz megtisztítani. A legjobb, ha melegíti azt egy üveg edényben, szappannal és vízzel a tűzhelyen, majd fogkefével tisztítja meg. Ügyeljen arra, hogy ne hagyja, hogy a szappanos keverék forraljon, mert az kárt okozhat.

A jól megválasztott, karbantartott és jól megvásárolt ékszer élettartama hosszabb ideig is fennáll, és sok kellemes emlékkel jár együtt. A témával kapcsolatos, például a fentiekhez hasonló hasznos tanácsok segíthetnek a leendő tulajdonosnak (vagy vevőnek) minél többet kihozni az ékszerekre fordított időből és pénzből.
 

Copyright Szonyegtisztito